ANKARA / KEÇİÖREN - Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun tarihçesi

Ankara Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Aydınlıkevler Lisesine ait ek binada, 1974-1975 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 1982-1983 Eğitim Öğretim Yılında, yeni yapılan kendi binasına geçerek 24 derslik ile eğitim öğretime devam etmiştir. 1992 yılında bünyesinde Ankara Anadolu Basın Yayın ve Reklamcılık Meslek Lisesinin ismi Ankara Anadolu İletişim Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Kuruluşundan bu yana yapılan değişiklikler: 1992- 1993 Eğitim Öğretim Yılında bünyesinde Anadolu İletişim Meslek Lisesi açılmıştır. 1998-1999 Eğitim Öğretim Yılında 12 derslik ek bina (B Blok) hizmete girmiştir. 2000 yılında, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ile Milli eğitim bakanlığı arasında yapılan protokol gereği kurumumuzun fiziki donanımını yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlanmış ve açılış törenimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından onurlandırılmıştır. Fiziki koşullarını sürekli geliştiren kurumumuzda, öğrenci ve çalışanlarına ferah, sağlıklı, hijyenik, teknolojiyi yakından izleyen laboratuvarlar ve sınıf ortamları sunulmaktadır. Derslik, Spor salonu, tuvalet, koridor ve bahçe gibi genel kullanım alanlarında ergonomiye önem verilmektedir. Bilgisayar laboratuvarlarımızda tüm öğrencilerimiz yüksek donanımlı bilgisayarlarda öğrenim görmektedir. Bütün bilgisayar laboratuvarlarımızda ADSL İnternet erişimi vardır. Kurumumuzda enerji tasarrufuna önem verilmektedir. Isı yalıtımı tüm mekânlarımızda sağlanmıştır. Okulumuzda, Bilişim Teknolojileri, Muhasebe Finansman, Pazarlama ve Perakende, Büro Yönetimi, Radyo- Televizyon bölümleri bulunmaktadır.

Kuruluş Amacı: Hizmet sektöründeki istihdam alanlarına yönelik nitelikli birey yetiştirmektir.

Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 16.08.2023 12:31 - Görüntülenme: 5125