ANKARA / KEÇİÖREN - Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

II.Akış (Almanya)

Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında, Ankara Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Antalya Hızır Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İstanbul M.Ali Büyükhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak yürütülen " ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ EĞİTİME UYUMUNUN AVRUPA DENEYİMİ" isimli projemizin Almanya Mannheim bölgesinde olan 2.akışımız başarılı bir şekilde tamamlandı.

2.akış, bölgede özel eğitim alanında hizmet veren IDA kurumunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Akışta katılımcılarımıza proje kapsamında planlanan konularda eğitim verildi. Kurum bünyesinde yer alan okullara geziler düzenlendi. Okulların işleyişi, müfredatları, öğrencilere yaklaşım, staj işlemleri konularında bilgi verildi. Özel eğitim sisteminin ve işleyişinin yerinde gözlemlenmesi olanağı sunuldu. Ayrıca proje kapsamında düzenlenen kültürel geziler kapsamında Fransa'da Strasbourg ve Paris, İsviçre'de Zurich, Almanya'da Frankfurt ve Mannheim bölgesinin tarihi, kültürü ve sosyal yapısı hakkında bilgi edinildi. Böylece 2015 yılı kapsamında düzenlenen proje faaliyetlerimiz sonlandırıldı.

Yayın: 31.05.2016 - Güncelleme: 16.08.2023 14:52 - Görüntülenme: 2470